0162 - 524 000 info@datasolutions.nl

Wat vinden stagiaires Luka en Maartje van In Summa?

by | Sep 26, 2018 | 0 comments

Weinig is in ons vak zo belangrijk als kennisoverdracht. De jeugd heeft de toekomst en de studenten van nu zijn de vakexperts van later. We zijn dan ook blij dat we een maand geleden vier nieuwe stagiaires hebben mogen verwelkomen. Twee van hen, de dames Luka en Maartje, vertellen in deze blog over hun eerste indruk en ervaringen. “We voelen ons geen stagiaires, maar onderdeel van ons team.”

Waarom In Summa?

Luka en Maartje, allebei derdejaars Informatica-studenten aan Avans Hogeschool, kwamen ieder op hun eigen manier in contact met In Summa. Voor Luka was de eerste kennismaking een aantal maanden geleden op een bedrijvendag die werd georganiseerd door Avans Hogeschool, waar ook In Summa vertegenwoordigd was.

Luka. “Het klikte gelijk. Toen ik in gesprek ging over de opdracht die ik op het oog had, merkte ik direct dat ik hierin bij In Summa veel vrijheid zou krijgen. Tijdens het technische gesprek waarvoor ik na de bedrijvendag ben uitgenodigd, bleek des te meer dat het een goede match was. Ik ben geïnteresseerd in zowel frontend als backend development, en bij In Summa is voldoende gelegenheid om hier alles over te leren.” Ook Maartje wist gelijk dat ze bij ons aan het goede adres was toen ze op een borrel van haar studentenvereniging in Breda met een aantal In Summa-collega’s in gesprek raakte. “Ik wist al vanaf het moment dat ik een stage ging zoeken dat ik een BI-opdracht wilde doen. In Summa bleek daarvoor al gauw een geschikte plek.”

Volop meedraaien

Maartje is in de eerste weken van haar stage aan de slag gegaan met het maken van een template met Business Intelligence Markup Language. Hiermee wil zij er uiteindelijk voor kunnen zorgen dat packages automatisch worden gegenereerd. Luka werkt in haar team hard aan een webdashboard in combinatie met Power BI. Zij houdt zich specifiek bezig met notificaties en de functionaliteit hiervan in het dashboard.

Aangenaam werkklimaat

Beide dames zijn in hun eerste weken enthousiast geworden over het werkklimaat bij In Summa en voelen zich écht onderdeel van de organisatie. Luka: “We zijn terechtgekomen in een ontzettend gezellig bedrijf waar altijd gelegenheid is een praatje te maken met collega’s. We worden heel vrij gelaten: we mogen tussen 7 uur en half 10 binnenkomen en mogen zelf bepalen hoe we onze 8-urige werkdag indelen.”

Onderdeel van het team

Iedere ochtend schuiven Luka en Maartje aan bij de dagelijkse scrummeeting. Voor Maartje zorgt dit ervoor dat ze zich echt gehoord voelt. “Zelfs als het onderwerp van de meeting even niets te maken heeft met onze werkzaamheden, wordt ons gevraagd waar wij op dat moment mee bezig zijn. Ook de leermogelijkheden zijn divers. Als we behoefte hebben aan verdieping naast onze opdrachten, mogen we daar gewoon naar vragen. Of je nu meer wilt leren over innovation, BI of de technische mogelijkheden van een dashboard: de gelegenheid is er altijd.”

Mannenwereld

Dat Luka en Maartje twee van de weinige vrouwen in een overduidelijke mannenwereld zijn? Daar merken ze weinig van. “We voelen ons prima! Veel mensen hebben een stereotype beeld van de ICT’er: dat zouden nerds zijn, gamers die niet zo sociaal in het leven staan. Dat is lang niet altijd waar. Ja, natuurlijk, er komt nogal wat mannenhumor voorbij op de werkvloer, maar wij lachen net zo hard mee!”

 

Wilt u deze blogs ook ontvangen? Schrijf u in.

Voornaam
Achternaam
Bedrijfsnaam
E-mailadres


0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *