0162 - 524 000 info@datasolutions.nl

Veelbelovend natuurlijk, de technologische innovaties anno 2018. Ze bieden ons eindeloze mogelijkheden om stuurinformatie op een dynamische manier inzichtelijk te maken, maar er is ook een keerzijde. Door het grote aanbod aan tools en systemen zien we vaak door de bomen het bos niet meer. Hoe faciliteer je eenvoud en inzicht voor de eindgebruiker en hoe combineer je systemen op een zo efficiënt mogelijke manier?

Versnipperd landschap

Finance heeft haar eigen boekhoudsysteem, Sales & Marketing werkt met een zelf gepersonaliseerde applicatie en het ERP-systeem wordt door iedere afdeling weer op een andere manier ingezet. Om bedrijfsprestaties te raadplegen en inzichtelijk te maken hebben we de toegang tot allerhande tools, maar door het breed uitgewaaierde aanbod is het er intern de afgelopen jaren nou niet bepaald gemakkelijker op geworden. De samenhang tussen eindgebruikers, zowel op individueel niveau als tussen functiegroepen en hele afdelingen, raakt nogal eens zoek. Vooral als we kijken naar de essentiële kernpunten ‘eenvoud, inzicht en de interne communicatie over bedrijfsprestaties, maar dan zónder de ruis’, zit het bij veel bedrijven nog niet helemaal lekker.

De gebruiker telt

En dat is gek, want als je het mij vraagt zou stuurinformatie over bedrijfsprestaties voor iedereen bereikbaar moeten zijn, op elk wenselijk moment, én gegevens moeten makkelijk te delen zijn met anderen. Immers, inzichten zijn pas waardevol als ze tot actie leiden. Dat inzicht kan worden verkregen door slimme rapportages in bovengenoemde systemen, maar omdat ieder systeem weer een eigen afzonderlijke bedieningspaneel heeft, wordt dat vaak belemmerd. Daarom vroegen wij onszelf het volgende af:

“Hoe kunnen we een gebruiker meer inzicht geven?” en

“Hoe kunnen we dit gemakkelijker maken?”

…maar dan zonder al het bedieningswerk. Het antwoord: met het nieuwe Webdashboard, waarmee In Summa weer teruggaat naar de kern van Business Intelligence. Om meer inzicht te genereren voor eindgebruikers bouwden we het Webdashboard. Al jouw Power BI-rapportages, kun je hierdoor voortaan eenvoudig inzichtelijk maken. Niet alleen het samen bekijken en werken aan slimme rapportages wordt dus gemakkelijker, maar het portaal geeft je ook zicht op wié de rapportages gebruikt en hoe vaak zij dit doen. Enorm belangrijk, wat ons betreft, want Business Intelligence werkt alléén wanneer aangereikte middelen ook daadwerkelijk gebruikt worden.

In Summa ondersteunt

Met het Webdashboard creëer jij dus beter inzicht in je bedrijfsvoering en je verkrijgt een schets van het potentieel van Business Intelligence binnen je bedrijf en in hoeverre dit potentieel écht benut wordt. Aan dát inzicht mogen bijdragen…tsja, daar doen we het binnen In Summa Data Solutions voor!

Probeer Webdashboard nu 30 dagen gratis. Klik hier voor alle informatie!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *