Een IT-omgeving als een lappendeken? Zó los je dat op.

by | Nov 15, 2017 | 0 comments

Steeds meer bedrijven willen hun IT-systemen geïntegreerd hebben. Stand alone functioneren ze prima, maar bij elkaar lijkt het net een lappendeken: een bonte verzameling van bronnen die de gebruiker weinig inzicht noch overzicht biedt. En dus stellen ondernemers zichzelf steeds vaker de vraag: hoe kan ik mijn databronnen snel, eenvoudig en online combineren? Immers, we lazen al eerder dat het lijmen van al die databronnen een tijdsintensieve bezigheid is.

Ook jij zult waarschijnlijk met regelmaat stukjes data uit verschillende systemen willen combineren. Het webdashboard kan daarin uitkomst bieden. Dit product maakt het mogelijk om informatie overal en altijd beschikbaar te hebben, terwijl je over verschillende dimensies heen conclusies kunt trekken. Oftewel, het webdashboard helpt gebruikers om informatie van data te maken om zo business beslissingen beter te kunnen verantwoorden in een steeds complexer wordende omgeving. In tegenstelling tot andere oplossingen is het webdashboard niet voorgeprogrammeerd, waardoor het bijzonder adaptief is. Snel, diepgaand, accuraat en overzichtelijk dus.

Slicen en Dicen

Op het webdashboard worden alle bronnen aangesloten, waardoor de tool toegang heeft tot de onderliggende data. Het webdashboard toont zo de verschillende dimensies, zoals klanten, producten, medewerkers, facturen, uren, etcetera. Het antwoord op iedere vraag kan eenvoudig uit het systeem gefilterd worden. En omdat je vandaag de dag niet alleen beslissingen neemt vanachter je bureau is de tool online beschikbaar op alle devices. Een fijne bijkomstigheid: de gebruiker heeft het gevoel alsof hij met slechts één systeem werkt.

Deze tool is meester in slicen en dicen. Voor hen die hier nog nooit van gehoord hebben: het is een echte BI-term. Het slaat op de wijze waarop je met het webdashboard doelgericht kunt ‘hakken’ in een grote berg data, totdat je uiteindelijk bij het relevante stukje data uitkomt waar je naar op zoek was. Oftewel, met de functionaliteiten van het webdashboard kun je systematisch telkens een slag dieper de databerg in. Kwaliteit boven kwantiteit.

Wil jij snel en overal beslissingen kunnen maken? Dít is mijn advies.

Ongeacht jouw functie binnen de organisatie of het project waarop je geconcentreerd bent; iedere situatie vraagt om andere informatie. Omdat jij je beslissingen wilt maken in de juiste context ben je niet gebaat bij standaard rapportages. Wanneer de ‘lappendeken’ voor jou herkenbaar is, adviseer ik je de mogelijkheden van een flexibel systeem te onderzoeken. Een systeem dat jou in de context van jouw bezigheden de juiste antwoorden kan verschaffen. Tijdswinst, nieuwe inzichten en goed onderbouwde beslissingen gegarandeerd.

– Arjen Lammers

Wilt u deze blogs ook ontvangen? Schrijf u in.

Voornaam
Achternaam
Bedrijfsnaam
E-mailadres


0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *