Agile Scrum, wat levert het nou écht op?

by | Apr 11, 2018 | 0 comments

Als In Summa Data Solutions zijn we een volwaardige projectorganisatie in wording. Gezien onze focus in het verleden primair lag op het verlenen van IT-professionals op locatie, verandert dus ook onze werkwijze. Taak dus om op de methodiek die we binnen die werkwijze hanteren eens goed te reflecteren. In hoeverre versterkte deze onze doelstellingen? Mijn collega Olivier heeft bij zijn laatste opdrachtgever de effecten van Agile Scrum mogen ondervinden. Inmiddels zijn wij deze methodiek zelf aan het implementeren in onze organisatie, mede door zijn ervaring en enthousiasme. Het effect is duidelijk merkbaar, voelbaar en zichtbaar op drie dimensies.

Dynamiek

De Scrum methodiek brengt een opvallende dynamiek teweeg binnen onze club. De zogenoemde sprint – de korte cyclus waarin een onderdeel van het project wordt voltooid – doet z’n naam zeker aan aan. Het ‘sprinten’ naar de eindstreep maakt het voor een team uitdagend, zowel in termen van gezonde werkdruk als onderlinge interactie. Een standaard hiërarchie kom je binnen een Scrum team niet tegen. In plaats daarvan worden verantwoordelijkheden verdeeld en is er een heldere, gedeelde missie waaraan een team zich op voorhand committeert.

Innoveren, dat kan sneller!

De intensieve samenkomst binnen sprintsessies maakt dat innovatie geen doel op zich wordt, maar een logisch gevolg van volledige focus. Als team zit je bovenop een project en evalueer je voortdurend de keuzes die gemaakt zijn en te wachten staan.

Werkplezier

Er is niet alleen meer focus, maar bovenal meer plezier. En laten we voorop stellen dat lol heel belangrijk is; gezelligheid hoort absoluut thuis bij In Summa Data Solutions. Waar die toename werkplezier vandaan komt? Er is minder top-down sturing nodig omdat de teams zichzelf managen. Alle leden van het scrumteam zijn samen regisseur van het proces.

Agile scrum laat ons ondernemen met hoofd en hart. En dat is een stap die wij iedere organisatie gunnen. Een gezonde werkdruk, een fijne teamspirit en bovenal: innovatieve producten waar klanten blij van worden. Ik kan me als ondernemer geen mooiere combinatie bedenken.

We staan aan de voet van een flinke transitie. Een omslag waarin de Scrum methode een belangrijke rol speelt. Wat betekent Agile Scrum voor jouw organisatie?

– Arjen Lammers

Wilt u deze blogs ook ontvangen? Schrijf u in.

Voornaam
Achternaam
Bedrijfsnaam
E-mailadres


0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *