0162 - 524 000 info@datasolutions.nl
Overweegt jouw klant een overstap naar de concurrent?

Overweegt jouw klant een overstap naar de concurrent?

‘Ken je klant!’. Het is een veelgehoorde kreet in management- en marketingland. En niet voor niets, want diepgaande kennis van een doelgroep geeft een bedrijf handvatten om winnende product-markt combinaties te ontwikkelen. Marktonderzoek, enquêtes naar klanttevredenheid en een retentie afdeling; organisaties doen alles om klanten tevreden te stellen én te houden. Doorgaans zijn deze acties goed meetbaar. Aan de oppervlakte, weliswaar.

Een IT-omgeving als een lappendeken? Zó los je dat op.

Een IT-omgeving als een lappendeken? Zó los je dat op.

Steeds meer bedrijven willen hun IT-systemen geïntegreerd hebben. Stand alone functioneren ze prima, maar bij elkaar lijkt het net een lappendeken: een bonte verzameling van bronnen die de gebruiker weinig inzicht noch overzicht biedt. En dus stellen ondernemers zichzelf steeds vaker de vraag: hoe kan ik mijn databronnen snel, eenvoudig en online combineren?

Precies weten wat de kosten zijn per klant? Het kan!

Precies weten wat de kosten zijn per klant? Het kan!

Software development toepassingen hebben doorgaans een praktisch oogpunt; ze zijn bijvoorbeeld bedoeld om bedrijfsprocessen inzichtelijk te maken, te stroomlijnen of te optimaliseren. We zijn trots op ieder project dat we succesvol afleveren. Maar wanneer een project, – en onze bijdrage daaraan -, internationale aandacht ontvangt zijn we natuurlijk éxtra trots.

Welke impact heeft support op de levensduur van jouw software?

Welke impact heeft support op de levensduur van jouw software?

Wie voor zijn organisatie ooit software heeft laten ontwikkelen zal waarschijnlijk niet onbekend zijn met een projectteam. Vanaf het eerste idee tot aan de ontwikkeling en implementatie is dit team de spin in het web en de verbindende schakel tussen de organisatie en het eindproduct. En dus hebben de projectmedewerkers automatisch een belangrijk aandeel in het opleveren van duurzame software; een product dat vandaag, morgen en de komende jaren doet wat het moet doen. En het liefst een beetje meer.

Beschik jij over de juiste stuurinformatie om keuzes te kunnen maken?

Beschik jij over de juiste stuurinformatie om keuzes te kunnen maken?

Als manager operations bij In Summa Data Solutions heb ik de opkomst van business intelligence op de voet gevolgd. Waar men vroeger op basis van intern verzamelde papieren dossiers tot een beslissing kwam, hebben we vandaag de dag graag realtime beschikking tot stuurinformatie om snel verantwoorde beslissingen te kunnen maken. Maar hoe weet je nu of business intelligence voor jou een noodzaak is? Deze vraag kun je natuurlijk ook omdraaien. Hoe zeker ben jij van de beslissingen die je maakt? Met onderstaande checklist kom je zelf tot het antwoord. In hoeverre kun jij jezelf herkennen in onderstaande scenario’s?

De digitale transformatie vraagt om een wake-up call

De digitale transformatie vraagt om een wake-up call

Eigenlijk best bijzonder: ondernemers en managers doen nog preciés hetzelfde met informatie als pakweg 40 jaar geleden. Vroeger was het voorbereiden van bijvoorbeeld een directie teammeeting een behoorlijke uitdaging: collega’s werden uitgevraagd en stapels papier en excel-documenten werden uitgekamd om de cijfers en ogenschijnlijke feiten op een rij te krijgen. Vandaag de dag zie je dit soort inefficiëntie gelukkig steeds minder. Echter, hedendaagse ondernemers en managers hebben eigenlijk nog steeds hetzelfde doel voor ogen: ze willen zich voorbereiden op dat wat komen gaat. En wie grip wil krijgen op de toekomst maakt slim gebruik van data.

Wilt u deze blogs ook ontvangen? Schrijf u in.

Voornaam
Achternaam
Bedrijfsnaam
E-mailadres


In Summa Data Solutions Oeverkruid 15 4941VV Raamsdonksveer Nederland

Share This